ATURADA CULTURAL: Ens sumem al #ApagónCultural

En aquests moments, més que mai, necessitem cultura

apagoncultural

ATURADA CULTURAL: Ens sumem al #ApagónCultural

En aquests moments, més que mai, necessitem cultura

#LaTronoACasa s’adhereix a l’acció #ApagónCultural en protesta per les delcaracions del Ministre de Cultura i suspèn la seva programació.

Des de la Sala Trono ens sumem a l'aturada cultual en les xarxes socials proposada per la Unión de Actores y Actrices en protesta per la decisió del Ministerio de Cultura de no adoptar mesures específiques per pal·liar la crisi del sector.

Tres setmanes de quarantena han demostrat que la cultura té un paper essencial en el dia a dia de les persones però també ha suposat la paralització absoluta de l'agenda cultural i una situació d'incertesa, desemparament i precarietat. Les declaracions del dimarts passat del ministre de Cultura, José Manuel Rodríguez Uribes, en les que descarta crear fons específics o altres mesures a curt termini per combatre la crisi cultural, ens demostren de nou el menysteniment de la cultura i la falta de consideració per un dels sectors més vulnerables ja abans de la crisi del COVID-19.

El ministre de Cultura d'Espanya no està liderant les necessitats de la cultura al nostre país. Els teatres van ser els primers en tancar i seran els últims en obrir. Si demanem solidaritat als països europeus cap als països més afectats per aquesta crisi sanitària, hauríem de prendre d'exemple països com França, Alemanya, Àustria i Itàlia que estan lluitant per la cultura i ja han presentat paquets de mesures per combatre la crisi i assegurar la supervivència del sector.

En senyal de protesta i rebuig davant la manca absoluta de mesures per part del govern de l'Estat, ens sumem a la iniciativa #ApagónCultural i suspenem les emissions per xarxes socials previstes per aquest cap de setmana de les obres 'L'Impossible' de Paco Zarzoso, i els cabarets polítics 'Bildelberg Club Cabaret' de Toni Orensanz i Oriol Grau i 'Les Variacions Bildelberg' d'Oriol Grau.

Logos dels patrocinadors